Gevolgen voor 'selfiejager' bij Oranje-duel nog onduidelijk: Niet de bedoeling

Gevolgen voor 'selfiejager' bij Oranje-duel nog onduidelijk: "Niet de bedoeling"

05-09-2021 15:48
76

De slotfase van Nederland-Montenegro werd zaterdagavond tijdelijk onderbroken door een opmerkelijk incident: een jonge wedstrijdbezoeker rende het veld van het Philips Stadion op voor een selfie met Memphis Depay. Wat voor gevolgen dit zal hebben, durven woordvoerders van PSV en de KNVB niet te zeggen.

PSV deelt normaal gesproken een fikse boete én een stadionverbod uit voor veldbestormers. De wedstrijd van zaterdag werd echter onder de vlag van de KNVB gespeeld. "Als PSV hierover gaat, dan wordt dat maandag met alle betrokken partijen overlegd", worden de Eindhovenaren geciteerd door Omroep Brabant.

De KNVB kan ook nog geen duidelijkheid scheppen. Volgens de voetbalbond is er geen eenduidige regel voor dit soort situaties. "Deze zullen voor dit specifieke geval bekeken moeten worden. Daarbij zal de leeftijd van het jongetje uiteraard ook meegewogen worden."

Het is de voetbalbond echter ook niet ontgaan dat er na afloop meerdere supporters waren die het voorbeeld van de jonge fan volgden. "Iedereen zag hier uiteindelijk de grap wel van in, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen, jong of oud, het veld oplopen tijdens de wedstrijd."