'Simons, Benita en drie Ajacieden weggestuurd bij Oranje O19 om vrouwelijk bezoek'

'Simons, Benita en drie Ajacieden weggestuurd bij Oranje O19 om vrouwelijk bezoek'

Het rommelt in de selectie van Oranje O19 na bezoek van twee meiden op een hotelkamer. Bondscoach Bert Konterman heeft liefst vijf spelers naar huis gestuurd. Zij ontbraken daardoor maandag tijdens de 0-3 nederlaag tegen Italië, meldt De Telegraaf.

Ajax-aanvaller Ar'jany Martha en Mimeirhel Benita van Feyenoord zouden het vrouwelijke gezelschap hebben uitgenodigd. Ploeggenoten Xavi Simons (PSG), Naci Ünüvar en Rio Hillen (beiden Ajax) moesten ook vertrekken, omdat zij een kijkje namen op de betreffende kamer. Het wegsturen van die laatste drie is tegen het zere been van teamgenoten, weet de ochtendkrant.

Simons, Ünüvar en Hillen kwamen af op de harde muziek uit de kamer van Martha en Benita. Toen zij de twee meiden aantroffen, maakten ze onmiddellijk rechtsomkeert. Daarbij kwamen ze echter de teammanager tegen, die Konterman informeerde over hun 'betrokkenheid'. Protesten van Solomon Bonnah (Leipzig), Youri Regeer (Ajax) en Emanuel Emegha (Sparta) over het wegsturen van het drietal bleken aan dovemansoren gericht.

"Het klopt dat KNVB-coach Bert Konterman deze spelers heeft weggestuurd vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs", laat een woordvoerder van de bond weten aan De Telegraaf. Overigens werd Dillon Hoogewerf eerder al weggestuurd, omdat hij herhaaldelijk te laat kwam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s