'Selfiemaker (13) krijgt boete en stadionverbod opgelegd van KNVB'

'Selfiemaker (13) krijgt boete en stadionverbod opgelegd van KNVB'

07-09-2021 12:07 Laatste update: 14:12
218

Amin, de dertienjarige jongen die zaterdag het veld betrad tijdens Nederland tegen Montenegro om een selfie te maken met Memphis, heeft een stadionverbod en een boete opgelegd gekregen. Ook de andere veldbetreders zijn gestraft.

In de slotfase ging het helemaal mis in het Philips Stadion toen zeker zestien fans het veld op renden. Hilariteit alom in Eindhoven, maar de KNVB kon er minder mee lachen. Volgens De Telegraaf hebben ze alle mensen die het veld op kwamen een stadionverbod van vijf jaar opgelegd. Ook volgt er een boete van 450 euro.

De straf voor Amin, die daags na zijn verboden actie bij Humberto werd uitgenodigd om trots zijn verhaal uit de doeken te doen, is wat lager. De ouders van het jongetje hebben te horen gekregen dat voor degenen die voor het eerst een overtreding begaan, het stadionverbod verlaagd kan worden naar 15 maanden en 45 maanden voorwaardelijk.

 Er moet dan wel een alternatieve straf aanvaard worden. De boete is door de KNVB ook verlaagd, omdat de bond de nog jonge leeftijd van de overtreder heeft meegerekend. Hij, of zijn ouders, moet honderd euro aftikken.