Advocaat kijkt met gemengde gevoelens terug: 'Prachtige, maar erg moeilijke club'

Advocaat kijkt met gemengde gevoelens terug: 'Prachtige, maar erg moeilijke club'

11-09-2021 09:20
70

Dick Advocaat zag zijn laatste klus als clubtrainer vastgelegd worden door de cameraploegen van Disney. Sinds twee weken is de Feyenoord-documentaire 'Dat ene woord' te zien op Disney+. Advocaat geeft aan met gemengde gevoelens terug te kijken op het laten filmen van zijn werkzaamheden.

"Mensen mogen vinden wat ze vinden van afgelopen seizoen bij Feyenoord", stelt Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De documentaire laat ook zien tegen welke problemen we allemaal aanliepen", doelt de oefenmeester op de financiële zorgen bij Feyenoord. "Ik heb de camera's toegelaten, omdat Feyenoord er geld mee kon verdienen, maar je kunt vanaf dat moment onmogelijk nog echt jezelf zijn. Feyenoord is een prachtige, maar erg moeilijke club om te trainen."

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, suggereerde eerder dat de documentaire weleens in het nadeel van de Rotterdammers kan gaan werken. 'Koevermans had de beelden van zijn meeting met alle jeugdopleiders van Feyenoord kunnen schrappen, maar gooide zijn hele jeugdopleiding voor de bus. Voor zo'n 3 miljoen euro van Disney en om er zelf beter uit te komen', aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf.