'Barça blundert weer met blessure: 'totale verwarring en bezorgdheid' in Camp Nou'

'Barça blundert weer met blessure: 'totale verwarring en bezorgdheid' in Camp Nou'

'Totale verwarring' bij FC Barcelona, meldt AS: volgens de Madrileense krant groeit intern de kritiek op de medische staf, die de knieblessure Martin Braithwaite onbewust zou hebben verergerd. Die blunder staat niet op zichzelf.

Braithwaite raakte twee weken geleden geblesseerd tegen Getafe (2-1 zege). Het leek niet ernstig, ook omdat de Deense aanvaller de training alweer hervatte. Braithwaite kreeg echter te maken met heftige pijn, waardoor hij drie tot vier maanden buitenspel zal staan.

Het afgelopen jaar raakten Ansu Fati, Philippe Coutinho, Gerard Piqué en Ronald Araújo ook al langdurig geblesseerd. Het leidt tot 'totale verwarring' en 'grote bezorgdheid' bij de eindverantwoordelijken.

Het meest zorgwekkende, aldus AS, is het feit dat het op meerdere gebieden misgaat: de artsen hebben de blessure onvoldoende gediagnosticeerd, de fysio's en fysiektrainers merkten niets aan het herstel en de speler zelf negeerde zijn knieproblemen.

Barça-trainer Ronald Koeman zal er niet blij mee zijn: vorig seizoen kregen vijf spelers van het eerste elftal een terugval of verkeerde diagnose. Fati en Coutinho waren de ergste gevallen. De Spanjaard en Braziliaan zijn na tien maanden nog steeds niet helemaal fit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s