Sparta en NEC houden elkaar in evenwicht in vermakelijke wedstrijd op Kasteel

17-09-2021 21:51
35

Sparta en NEC hebben elkaar in een op en neer golvende wedstrijd in evenwicht gehouden. De Nijmegenaren kwamen op voorsprong op Het Kasteel, maar zagen de thuisploeg vlak voor rust langszij komen.

Na een klein half uur viel de eerste goal in Rotterdam. Jonathan Okita zette een combinatie op met Jordy Bruijn, waarvan de 25-jarige Duitser zelf het eindstation werd. Okita zag zijn kans schoon en schoot de bal bekeken langs doelman Maduka Okoye: 0-1.

In het restant van de eerste helft kregen allebei de ploegen wat kansen. Op slag van rust drong Sparta aan. Mohammed Osman vuurde een hard schot af op Mattijs Branderhorst, die de bal ternauwernood op de lat kon tikken. Niet veel later ondernam Lennart Thy ook een doelpoging, die Branderhorst opnieuw onschadelijk maakte. De goalie kon echter niet voorkomen dat Sven Mijnans in de rebound alsnog raak kon schieten: 1-1.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. Na de pauze probeerden Sparta en NEC wederom tot scoren te komen. Dat lukte aan beide kanten echter niet: de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Daardoor klimt Sparta in ieder geval voor een dag naar de elfde plek in de Eredivisie. NEC staat nu zelfs even derde. De zestien andere Eredivisie-teams komen later dit weekend echter nog in actie.