'Wil dit seizoen 20 goals maken voor Vitesse, dat is mijn doel en geloof daar in'

'Wil dit seizoen 20 goals maken voor Vitesse, dat is mijn doel en geloof daar in'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 10:52wo 22-09-2021 om 10:52

Vitesse-spits Nikolai Baden Frederiksen heeft een slechte nacht gehad na het Conference League-duel bij NS Mura. De Deen kreeg veel kansen, maar scoorde niet en staat daardoor al zes wedstrijden droog. Desondanks wil hij dit seizoen twintig goals maken.

Vitesse nam Baden Frederiksen afgelopen zomer voor naar verluidt één miljoen euro over van Juventus. De verwachtingen zijn dus hooggespannen, maar de 21-jarige aanvaller maakte pas twee doelpunten in tien duels. "Ik had tegen Mura een stuk of drie goals moeten maken", blikt Baden Frederiksen terug tegenover de Gelderlander. "Daar kunnen we duidelijk over zijn. En tegen Twente was ik niet goed. Dan ben ik de eerste die baalt, hoor."

"Ik heb in Slovenië de kleedkamer niet gesloopt. Maar ik heb die nacht wel slecht geslapen", gaat Baden Frederiksen verder. "Er zat zogezegd een spook in mijn hoofd. De ene dag ben je de held, een dag later de schlemiel. Dat is overal zo."

Baden Frederiksen heeft een duidelijk doel voor zichzelf gesteld dit seizoen. "Ik wil twintig goals maken", vertelt de jeugdinternational. "Veel? Vitesse is in drie competities actief. De eredivisie, KNVB-beker en Europa. Dit is mijn doel. En ik geloof daar heilig in. Ik scoor nu even niet. Dat zie ik als een momentopname. De ambitie staat. Punt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws