Hiddink denkt terug aan PSV-tijd: 'Zijn ontwikkeling vind ik fijn om te zien'

Hiddink denkt terug aan PSV-tijd: 'Zijn ontwikkeling vind ik fijn om te zien'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 21:11do 23-09-2021 om 21:11

Guus Hiddink vindt het fijn om te zien dat Cody Gakpo zich uitstekend aan het ontwikkelen is bij PSV. De inmiddels gestopte trainer werkte kortstondig met de aanvaller samen, in zijn tijd als adviseur van Ernest Faber.

Hiddink blikt in gesprek met het clubkanaal terug op zijn tijd in Eindhoven. "Er zijn een aantal jongens die zich goed ontwikkeld hebben", zo begint de oud-trainer. "De ontwikkeling van Gakpo vind ik enorm fijn om te zien. In mijn tijd als adviseur van Faber praatte ik met die jongens op De Herdgang. Je hebt de mogelijkheden, waar moet je gaan spelen?"

Hiddink gaf Gakpo een aantal doelgerichte tips mee. "In de begintijd vond ik dat hij zijn actie te vroeg, bij de linksback-positie, begon. Dan moet hij diagonaal vijftig meter oversteken. En hij heeft de vaardigheden om mensen uit te spelen. Dat heeft Madueke ook. Dan heb je heel veel extra's in je team. Dan praat je met die jongens: ga eens wat meer zoeken tussen de linies, tegen de verdediging aan. Dat je niet vijftig meter moet overbruggen, maar dertig", zo sluit Hiddink af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws