Koeman krijgt geen last van voorganger Enrique: 'Laporta heeft mijn nummer niet'

Koeman krijgt geen last van voorganger Enrique: 'Laporta heeft mijn nummer niet'

30-09-2021 14:14
13

Hoewel de functie van Ronald Koeman in elk geval nog tot aan de wedstrijd tegen Atlético Madrid veilig lijkt, gaat het speculeren over zijn opvolging onverminderd verder. Luis Enrique doet daar echter niet aan mee.

De Spaanse bondscoach speelde acht jaar lang voor FC Barcelona en was tussen 2014 en 2017 trainer in Camp Nou. Van geruchten over een terugkeer wil hij niets weten. "Ik geloof dat Joan Laporta mijn telefoonnummer niet eens heeft", grapt hij tijdens zijn persconferentie op donderdag, in aanloop naar de Nations League-eindronde, waarvoor hij zich met Spanje geplaatst heeft.

Enrique heeft een doorlopend contract bij de Spaanse bond en is vastbesloten om zijn verbintenis uit te dienen. "Ik zit hier, omdat de mensen hier mij aan hebben getrokken. En ik heb de gewoonte om mijn contract uit te dienen en mijn woord te houden."

De bondscoach bereidt Spanje voor op de wedstrijd tegen Italië van woensdag 6 oktober. België en Frankrijk spelen één dag later de andere halve finale. Of Koeman tegen die tijd, nog trainer FC Barcelona is, moet nog blijken. De ex-bondscoach van Oranje lijkt in elk geval tot de wedstrijd tegen Atlético Madrid van zaterdag het voordeel van de twijfel te krijgen, maar staat al wekenlang stevig onder druk. Xavi en Roberto Martínez werden al nadrukkelijk genoemd als opvolgers, inmiddels gaan ook de namen van Andrea Pirlo en Marcelo Gallardo rond.