'Barça-spelers hoorden vlak voor Benfica-uit pas van systeemwijziging Koeman'

'Barça-spelers hoorden vlak voor Benfica-uit pas van systeemwijziging Koeman'

01-10-2021 13:57
39

Terwijl Ronald Koeman toe lijkt te werken naar een vrijwel onafwendbaar ontslag, heeft Diario SPORT een volgende onthulling over de – nu nog – trainer van FC Barcelona gedaan. Volgens de sportkrant waren niet alle spelers vooraf op de hoogte van het strijdplan tegen Benfica.

Barça had zondag tegen Levante – onder leiding van Alfred Schreuder, die de geschorste Koeman verving – in een 4-3-3 systeem gespeeld en schakelde voor de Champions League-wedstrijd in Lissabon terug naar een formatie met drie centrale verdedigers. Dit was naar verluidt zeer tegen de zin van voorzitter Joan Laporta, maar volgens Diario SPORT was ook een deel van de spelersgroep verrast. Zij grepen het pas enkele uren voor de wedstrijd te horen en er was van tevoren niet specifiek op dat systeem getraind. Koeman schakelt vaker tussen beide formaties en zou ervan uit zijn gegaan dat zijn spelers zich wel raad weten met beide spelopvattingen.

De wedstrijd van woensdag verliep desastreus: Barcelona ging met 3-0 onderuit in het Estádio Da Luz en Koeman moest in de persoon van Gerard Piqué één van zijn drie centrale verdedigers al vroeg wisselen. De trainer is nog geschorst voor de wedstrijd tegen Atlético Madrid van zaterdagavond, de laatste klus voordat de interlandperiode begint. In Spanje wordt algemeen aangenomen dat Koeman daarna wordt bedankt voor bewezen diensten.

Koeman zelf lijkt in ieder geval wel te weten hoe laat het is. "Ik heb niets van de club gehoord, maar ik weet dat het een en ander is uitgelekt. En ik heb vernomen dat de president (Joan Laporta, red.) hier was. Er zal vast wel een kern van waarheid in alle verhalen zitten. Maar ik heb hem nog niet persoonlijk gesproken", liet hij vrijdag weten.