Van der Sar verwacht geen Ajax-aankopen meer: 'Denk niet dat verdediger nog komt'

27-01-2023 09:56 Laatste update: 13:30
61

Edwin van der Sar verwacht niet dat Ajax zich in de laatste dagen van de winterse transferperiode nog gaat versterken. Volgens de algemeen directeur staat dat overigens los van het ontslag van Alfred Schreuder.

"Dat hoort niet met een trainer samen te hangen", reageert Van der Sar op de persconferentie die hij gaf na het duel met FC Volendam (1-1). "Met elkaar, de trainer en het technisch management, bepalen we welke spelers er zijn en welke gaten er zijn en of er de komende dagen nog wat gebeurt, of niet. Ik denk niet dat er nog een verdediger bij komt."

Ajax deed pogingen om Leonardo Balerdi aan te trekken, maar de Argentijn wilde niet weg bij Olympique Marseille. De voorbije dagen viel ook de naam van Mees Hilgers, maar hij mag deze maand niet weg van FC Twente.

Ondanks de moeizame transferperiode, bestrijdt Van der Sar dat er momenteel te weinig 'voetbal' in de organisatie zit. Hij verdedigt de technisch managers. "Dan onderschat je Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, die deze functie ook bij Vitesse en sc Heerenveen heeft uitgevoerd. Maar dat we er niet florissant voorstaan is duidelijk."

De Amsterdammers stelden nog altijd geen technisch directeur aan, terwijl er ook nog geen nieuwe voetbalman in de raad van commissarissen werd gevonden. Van der Sar gaf al aan dat er nu eerst een nieuwe trainer komt. "We gaan nu in tien uur geen rvc-man en td vinden, dus komt de nieuwe trainer eerst."