PEC Zwolle viert feest, Schreuder geeft spelers vrijbrief: 'Ik vind het prima'

21-04-2023 22:50
14

PEC Zwolle viert feest nu de promotie naar de Eredivisie een feit is. Van coach Dick Schreuder mogen de spelers de bloemetjes ook buiten zetten dit weekend. "Ik zie ze maandag pas weer, ik vind het prima", grijnst hij voor de camera van ESPN.

Pas na het weekend wil Schreuder weer aan het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie denken. PEC heeft nog drie punten meer dan Heracles Almelo. "We gaan er alles aan doen om kampioen te worden, maar eerst vandaag, morgen en ik denk ook overmorgen even feestvieren. Dat heeft iedereen verdiend. We weten dat we vorig jaar zijn gedegradeerd en dat we een moeilijke zomer hebben gehad. Tot nu toe zijn we fantastisch met elkaar bezig."

Schreuder is van plan om met de Blauwvingers de Eredivisie in te gaan. "Als het goed is wel, want ik heb gewoon nog een contract. Maar eerst nog vier wedstrijden spelen en proberen kampioen te worden."

Wie er ook weer bij is volgend jaar, is Bram van Polen. De 37-jarige verdediger speelt nu al zeventien seizoenen voor de club. Kan hij nog mee in de Eredivisie? "Geen idee. Anders hebben jullie analisten wat om af te zeiken. Dat kan een win-win worden", grapt de aanvoerder.