PSV in de wolken na Europese glorie: Dessers teleurgesteld in Eindhovens houding

31-08-2023 13:10 Laatste update: 14:51
26

Bij PSV was de euforie gigantisch nadat eindelijk de groepsfase van de Champions League weer werd bereikt. Ismael Saibari was met twee goals de uitblinker, maar trainer Peter Bosz genoot vooral van één van zijn andere spelers. VoetbalPrimeur checkte de sfeer na afloop bij de PSV’ers en sprak ook een teleurgestelde Cyriel Dessers.

Trainer Bosz had achteraf voor één speler specifiek prachtige woorden over. "Dit is geweldig, nu gaan we pas echt leren. Ik hou er niet van om spelers uit te lichten, maar ik vond Jerdy Schouten echt fantastisch spelen. Verdedigend niet in de problemen gekomen en aan de bal is de rust die hij heeft geweldig. Ik vind dat hij alleen maar logische dingen doet, want op het veld kijk je met spelers mee. Dat logische is zó waardevol."

Aan de andere kant was er bij Dessers vooral teleurstelling. Niet alleen door het verlies, maar ook de houding van PSV vond de Belg minder. "Wij hadden echt het gevoel dat we PSV uit de Champions League konden schieten. Vorige week waren zij toch een beetje neerbuigend naar onze prestatie, maar ik denk dat dit ons plan was om ze uit de wedstrijd te halen. Dat merk je aan wat uitspraken van spelers. Dat is ook geen probleem, dat hoort erbij."