Ten Hag geeft duidelijk signaal af: 'Rashford moet hetzelfde doen'

9 december 2023 om 08:08

Erik ten Hag beaamt dat Marcus Rashford momenteel niet in zijn beste vorm steekt bij Manchester United. De Nederlandse manager hield hem tegen Chelsea zelfs lange tijd op de bank. Hij heeft een duidelijke boodschap voor zijn 26-jarige aanvaller.

Rashford scoorde dit seizoen pas twee keer in veertien Premier League-optredens. Onder meer na de nederlaag tegen Newcastle United kreeg de Engelse international de nodige kritiek in Engelse media. Tegen Chelsea viel hij vervolgens pas zes minuten voor tijd in.

"Je verwacht toewijding van elke speler", begint Ten Hag op de persconferentie. "Rashford is een geweldige speler. Hij is niet in de vorm van vorig seizoen, maar ik weet zeker dat hij terugkomt. Ik heb hem gezegd dat hij hetzelfde moet doen als Scott McTominay en Harry Maguire. Het is aan de spelers. Elke week kijk ik hoe iedereen presteert op de training en de beste spelers vormen het beste team. Zij gaan spelen."

Of Rashford zaterdagmiddag tegen Bournemouth weer aan de aftrap verschijnt, wilde de ex-coach van Ajax niet zeggen. Manchester United staat na de zege op Chelsea zesde in de Premier League.