Koeman onthult keepers voor deze interlandperiode: 'Weet ook wie mee naar EK gaan'

21 maart om 14:32
Laatste update: 21 maart om 15:07

Ronald Koeman heeft op zijn laatste persconferentie prijs gegeven wie er zullen keepen bij Oranje deze interlandperiode. Tegen Schotland staat Mark Flekken op doel, tegen Duitsland keept Bart Verbruggen.

"Flekken keept tegen Schotland en Verbruggen tegen Duitsland", is Koeman glashelder op zijn laatste persmoment. Marco Bizot zal dus in eerste instantie niet op doel staan tijdens deze interlandperiode. Koeman wil benadrukken dat hij een Flekken wil zien, zoals hij tegen Griekenland speelde. "Daar vond ik hem geweldig. Tegen Ierland had hij één minder moment, terwijl hij eigenlijk heel goed aan de bal is."

Koeman geeft ook prijs, dat hij eigenlijk al weet welke drie keepers hij mee naar het EK wil nemen. "Niet iedereen is het ermee eens wat ik vind van keepers. Je ziet soms clubs die tot aan de vijf meter altijd willen opbouwen met hun keeper, daar ben ik geen voorstander van. Verbruggen en Flekken zijn eigenlijk allebei erg goede opbouwers. Wij hebben wel in ons hoofd wie uiteindelijk de drie keepers zijn die naar het EK gaan. Als iedereen fit is en ritme van spelen heeft."

In zijn huidige termijn als bondscoach heeft Koeman regelmatig gewisseld als het gaat om keepers. Zo zat Nick Olij al een keer bij de selectie en ook Justin Bijlow en Jasper Cillessen zaten bij de selectie. Andries Noppert was de basiskeeper op het laatste EK, maar Verbruggen en Flekken zijn tegenwoordig de vaste keepers van Oranje. Koeman sprak eerder uit dat Bijlow zijn nummer één is, mits hij fit is. De kans is dus aanwezig dat de laatste drie namen de keepers voor het EK zullen zijn.