'Zuurste eerste helft uit carrière' in De Kuip: "Heel simpel: niet goed van mij"

Gepubliceerd: zo 15 september 2019 om 18:09

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Mike Havekotte was zondagmiddag in De Kuip één van de schlemielen aan Haagse zijde. Bij de 2-0 van Feyenoord-aanvaller Luciano Narsingh ging de goalie van ADO Den Haag gruwelijk in de fout. Havekotte was er na afloop goed ziek van. "De zuurste eerste helft uit mijn carrière? Ik denk het wel."

De 2-0 kwam volledig op zijn conto, na een dramatische voortzetting. "Ik zoek te lang naar een voetballende oplossing, denk ik", verklaarde Havekotte - de vervanger van de afwezige Robert Zwinkels - voor de camera van VoetbalPrimeur. "Ik moet het simpel houden, eerste helft zéker. Gewoon die bal op de andere helft neerleggen, niet blijven zoeken."

Dat zijn misser een Feyenoord-goal inleidde, is nu eenmaal het lot van een doelman, weet Havekotte. "Dat is het vak van een keeper. Ik moet sneller handelen. Heel simpel: dat was niet goed voor mij."

Niet alleen Havekotte liet het in de eerste helft afweten. ADO keek na 45 dramatische minuten tegen een 3-0 achterstand aan. "Voortaan moeten we zorgen dat we beter uit de kleedkamer komen. Morgen die eerste helft evalueren en voortborduren op die tweede helft." ADO verloor uiteindelijk met 3-2 in Rotterdam-Zuid. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws