Spanjaarden geïmponeerd door Ajax: 'Eén van de beste middenvelders van Europa'

03-10-2019 12:50 Laatste update: 13:27
111

Donny van de Beek en Hakim Ziyech hebben woensdagavond een onuitwisbare indruk achtergelaten op de Spaanse media. Na de 0-3 zege van Ajax op Valencia vroeg VoetbalPrimeur journalisten van Onda Cero en El Desmarque naar hun mening.

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

"Ajax was superieur aan Valencia", zegt Eduardo Esteve van Onda Cero tegen deze website. "Ze hebben heel belangrijke spelers, zoals Ziyech en Van de Beek. Het was onmogelijk voor Valencia. Ik denk dat Ziyech de beste speler was." Ook Van de Beek beviel hem. "Hij is een heel belangrijke speler. Hij is het brein van Ajax en maakt het spel."

Alex Lopez Sanfeliu (El Desmarque) werd in Mestalla van zijn stoel geblazen door Van de Beek. "Hij was de beste. Ik had nog niet veel van hem gezien, maar hij heeft indruk op me gemaakt vanavond. Ik denk dat hij één van de beste middenvelders van Europa is."

Het vertrouwen in Ajax is sowieso erg groot in Spanje. "Ik denk dat ze eerste in de groep worden. Ze komen zeker in de knock-outfase. Iedereen verwacht op z'n minst de kwrtfinale of halve finale", aldus Lopez Sanfeliu. Esteve voegt eraan toe: "Ik denk dat ze wel in de halve finale komen. Of anders de kwartfinale."