Dessers ziet debuut voorlopig vervliegen: 'Maar ik heb de bondscoach gesproken'

20-03-2020 14:33 Laatste update: 15:13
6

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Heracles Almelo-spits Cyriel Dessers is aan het seizoen van zijn leven bezig, maar heeft noodgedwongen een pauze moeten nemen. De medetopscorer van de Eredivisie probeert er tijdens de coronacrisis maar het beste van te maken, vertelt hij aan VoetbalPrimeur.

Dessers zit voorlopig thuis en probeert nu vooral fit te blijven. "We hebben een schema van Heracles gekregen, met wat we allemaal moeten doen. Lopen, hardlopen, krachttraining, dat soort dingen... Ik doe ook af en toe work-outs via YouTube", voegt hij daar met een lach aan toe. "Dan sta ik voor de televisie te springen en oefeningen te doen."

Voor de 25-jarige Leuvenaar komt de huidige 'lockdown' in voetballand extra ongelegen: Dessers was voor het eerst opgeroepen voor Nigeria, maar zal nog even moeten wachten op zijn debuut namens The Super Eagles. De spits maakt zich echter nog geen grote zorgen. "Ik heb wel contact gehad met de bondscoach (Gernot Rohr, red.). Hij heeft aangegeven dat het heel jammer is dat het niet doorgaat, maar dat hij wel vertrouwen in me heeft en mij graag in de groep wil zien. Uitstel is hopelijk geen afstel, als ik fit blijf en mijn vorm houd, komt het er misschien later wel van."

(Robin Staff/VoetbalPrimeur)