"We willen graag open zijn, iedereen is hier welkom"

PSV wil invloed van goudzoekers verminderen: "Maar we moeten het ook omdraaien"

23 september om 21:05

Zakaria Bakkali verkeert bij PSV in een volledig uitzichtloze situatie, nu maandag bekend werd dat hij ook niet meer hoeft te hopen speelminuten in Jong PSV. Hoofd opleidingen Art Langeler vindt dat de club weinig valt te verwijten. 

Talentvolle spelers worden meer dan ooit al op zeer jonge leeftijd benaderd, ook bij PSV. Het zorgt in Eindhoven voor een dilemma, vertelt Langeler aan Voetbal International. "We willen graag open zijn, iedereen is hier welkom. Maar als je daarvoor kiest, geef je ook mensen toegang die je liever niet rondom de kinderen ziet."

"Een van de manieren om de invloed van goudzoekers te verminderen is het creëren van een spelershome, voor alle jeugdspelers en trainers. Dat zal er in de nabije toekomst komen", onthult hij. "Maar we moeten het ook omdraaien. We moeten spelers en ouders leren om te gaan met agenten en vrienden van de familie. We bereiden ze erop voor dat er op een dag zo iemand op ze af gaat komen. Dan moeten ze zelf op de juiste manier reageren. Een speler en zijn ouders moeten leren zelf de juiste keuzes te maken in de begeleiding die ze nodig denken te hebben."