Dit was de ochtend: Afrikaans avontuur voor Veldwijk, De Jong snapt kritiek

Dit was de ochtend: Afrikaans avontuur voor Veldwijk, De Jong snapt kritiek

27-10-2016 12:00
1

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

De Jong begrijpt kritische PSV-fans
PSV werd dinsdag na de bekeruitschakeling tegen Sparta Rotterdam (3-1) getrakteerd op een fluitconcert. Gesuggereerd werd dat Luuk de Jong een wegwerpgebaar maakte richting de meegereisde supporters, maar in werkelijkheid heeft de spits juist alle begrip voor de heersende onvrede. "In werkelijkheid hebben we een stap achteruit gezet. Wat hier is gebeurd, moeten we met zijn allen heel goed bespreken." (Algemeen Dagblad)

Veldwijk opgeroepen voor Zuid-Afrika
Voor het eerst in zijn loopbaan is Lars Veldwijk opgeroepen voor het nationale elftal van Zuid-Afrika. De voormalige spits van Excelsior en PEC Zwolle maakt deel uit van de selectie die het op 12 november opneemt tegen Senegal. Ook Ajacied Thulani Serero is dan van de partij. (VoetbalPrimeur)

Van Bronckhorst baalt voor Kramer
Feyenoord liet woensdagavond ook tegen Excelsior (4-0) zien dat het in blakende vorm verkeert. Trainer Giovanni van Bronckhorst wist na het bekerduel met de stadsgenoot één minpuntje op te noemen: Michiel Kramer wist het net niet te vinden. En dat terwijl de reservespits een doelpuntje volgens zijn coach juist zo goed kan gebruiken. (FOX Sports)

Icardi verschaft De Boer lucht
Frank de Boer zit weer iets steviger in het zadel bij Internazionale en dat is vooral te danken aan één man: Mauro Icardi. De Argentijnse goalgetter nam woensdag tegen Torino (2-1) beide doelpunten voor zijn rekening, waarvan zijn laatste in de absolute slotfase. De Boer kwam na afloop dan ook superlatieven tekort voor de 'geweldige speler'. (Mediaset)

Ajax-talenten worden niet verhuurd
Ajax-talenten als Abdelhak Nouri, Pelle Clement, Donny van de Beek en Vaclav Cerny lieten zich woensdagavond zien tegen Kozakken Boys (1-6). Trainer Peter Bosz is blij met de jongelingen, maar erkent dat ze voorlopig geduld moeten blijven houden. Een (winters) verhuur is uitgesloten. (FOX Sports)