'Ik vind Jurriën een topspeler, dus in die zin zou hij zeker bij Barça passen'

'Ik vind Jurriën een topspeler, dus in die zin zou hij zeker bij Barça passen'

Gepubliceerd: zaterdag 2 oktober 2021 om 16:36za 02-10-2021 om 16:36

Jurriën Timber krijgt de laatste tijd steeds vaker te horen dat hij goed bij FC Barcelona zou passen. Dat laat de twintigjarige verdediger van Ajax weten in het Algemeen Dagblad.

Timber reageert op de stelling van de krant dat hij een 'typische Barça-verdediger is'. "Ik hoor dit de laatste tijd wel vaker. Dat komt denk ik vooral doordat Ajax een beetje speelt zoals Barcelona. Goed zijn aan de bal, hoog en met ruimte in de rug kunnen verdedigen. Dat is iets wat beide clubs van verdedigers vragen. Barcelona is een mooie club. Daar zeg je geen nee tegen. Maar zo zijn er meer clubs. Maar voorlopig zit ik hier bij Ajax goed hoor", benadrukt hij.

Tweelingbroer Quinten Timber ziet meerdere mogelijkheden. "Hij is een voetballende verdediger, maar dat kan ook bij Real Madrid. Ik vind hem een topspeler, dus in die zin zou hij zeker bij FC Barcelona passen. Hij wil in de top eindigen en waar het is, maakt niet heel veel uit. De Spaanse competitie is mooi en Barça ook, dat vindt hij zeker mooi. Ikzelf vind de Engelse competitie wel heel mooi, daar ligt zeker mijn droom. Het is elke week vuur, spannend. Elke wedstrijd weer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt Jurriën Timber bij een Europese topclub terecht?

Ja
87%
Nee
13%
(1378 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws