De Jong: 'Dat doe ik omdat ik denk 'scheidsrechter, hoe kun je dat nou doen?''

De Jong: 'Dat doe ik omdat ik denk 'scheidsrechter, hoe kun je dat nou doen?''

06-10-2021 10:50
79

Frenkie de Jong kan zich voorstellen dat zijn gedrag tegen scheidsrechters als vervelend wordt ervaren. De spelmaker van FC Barcelona wil nog wel eens klagen over een volgens hem slechte beslissing en pakt zo nu en dan een gele kaart voor praten.

Tijdens het EK-duel van Oranje met Tsjechië (0-2 nederlaag) viel op dat De Jong constant met de arbiter bezig was en ook tijdens wedstrijden met Barcelona gebeurt dit vaker. “Ik scheld hem dan niet uit of zo”, verduidelijkt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Misschien moet ik dat minder doen. Afleren, maar ik denk niet dat dat lukt.”

Naar eigen zeggen wil de middenvelder uit Arkel de leidsman niet per se op andere gedachten brengen. “Ik sta vaak met mijn handen omhoog en ik weet dat dat vervelend over kan komen. Maar dat doe ik omdat ik dan denk ‘scheidsrechter, hoe kun je dat nou doen?’ Ach, ik sta best vaak bij de scheidsrechter.”

De Jong is opgeroepen voor het Nederlands elftal, dat de komende week twee WK-kwalificatiewedstrijden speelt. Vrijdagavond gaan de mannen van bondscoach Louis van Gaal op bezoek in Letland en drie dagen later komt Gibraltar op bezoek in De Kuip.