Belgen klagen over oude bekende van Feyenoord: 'Hij was er niet klaar voor'

Belgen klagen over oude bekende van Feyenoord: 'Hij was er niet klaar voor'

11-10-2021 11:34
43

Bondscoach Roberto Martinez van België heeft zich negatief uitgelaten over de scheidsrechter na de nederlaag tegen Italië in de troostfinale van de Nations League. Volgens de Spanjaard kon de Serviër Srdjan Jovanović het niveau niet aan.

Tegenover Het Laatste Nieuws toonde Martinez zich bijzonder geïrriteerd. “Ik vond de prestatie van de arbiter niet goed. In dit soort wedstrijden, met al dat publiek, kunnen de emoties hoog oplopen. Ik merkte al snel dat hij fouten maakte en dat hij situaties voor beide landen anders beoordeelde.”

De strafschop die Italië kreeg te nemen kon ook op weinig begrip rekenen van de bondscoach der Belgen. “Het toont ervaring als je even tijd neemt om na te denken over je beslissing, maar hij floot al voordat de bal buten de lijnen was. Dit is één van de grootste competities in het voetbal en dat verdient de beste scheidsrechters ter wereld. Hij was niet klaar voor dit niveau.”

De scheidsrechter is voor Feyenoord geen onbekende. De Serviër was vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League de leidsman in het thuisduel met Wolfsberger AC en gaf de Oostenrijkers toen drie strafschoppen. Minstens twee daarvan waren zeer discutabel.