Manchester City-fan van beademing af: 'Maar hij heeft hersenschade opgelopen'

Manchester City-fan van beademing af: 'Maar hij heeft hersenschade opgelopen'

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 19:25vr 22-10-2021 om 19:25

De Belgische Manchester City-supporter die dinsdagavond na de uitwedstrijd in de Champions League tegen Club Brugge werd aangevallen, hoeft niet meer kunstmatig beademd te worden maar heeft wel hersenschade opgelopen. Dat meldt zijn zoon in een bericht op Facebook.

De 63-jarige City-fan uit Ninove werd door enkele Club Brugge-fans aangevallen bij een parkeerplaats in de buurt van Drongen, nadat hij Manchester City met 1-5 had zien winnen van de Belgische kampioen.

In een bericht van Blue Moon Belgium, een officiële supportersclub waarmee Belgische fans naar thuis- en uitwedstrijden van Manchester City kunnen kijken, geeft zijn zoon een update over zijn toestand. "Nonkel Guido wordt niet meer beademd, maar hij heeft hersenschade opgelopen. De volgende uren/dagen zullen duidelijk maken hoe ernstig de gevolgen zullen zijn. Zijn uitstekende lichamelijke conditie helpt zijn vooruitgang in positieve zin."

De supportersclub en familie van de man bedanken iedereen voor de steun die ze de afgelopen dagen ontvingen. "Wij willen iedereen bedanken voor de massale berichten van steun, zowel in België als ver daarbuiten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws