Ajax-doek valt verkeerd in Eindhoven: 'De grens wordt doelbewust overschreden'

Ajax-doek valt verkeerd in Eindhoven: 'De grens wordt doelbewust overschreden'

25-10-2021 16:50
262

De supportersvereniging van PSV is niet te spreken over het spandoek dat Ajacieden zondagmiddag ontrolden voorafgaand aan hun onderlinge topper. Er waren twee PSV'ers als Calimero afgebeeld met de tekst 'Brainfart Aidshoven' op het shirt.

De twee afgebeelde PSV'ers zouden jaloers toezien op het geld dat Ajax met het spelen van Champions League binnenhaalt. Daar kon Harrie Timmermans, voorzitter van de Eindhovense supportersvereniging, nog wel om lachen. Het woord 'Aidshoven' viel echter volledig verkeerd.

"Dat zit wat mij betreft aan de verkeerde kant van de grens", laat hij een dag na de wedstrijd optekenen in het Eindhovens Dagblad. "Een gemiste kans, want het is niet bepaald een doekje dat je ongezien het stadion in kunt smokkelen."

Het ontrollen van spandoeken hoort er wel bij, zo wil Timmermans benadrukken. "Rivaliteit hoort bij voetbal en ook supporters die elkaar uitdagen. De grens tussen humoristisch bedoeld en kwetsend ervaren is soms erg dun. En helaas wordt ook regelmatig de grens doelbewust overschreden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s