KNVB komt met statement na 'dieptreurig' nieuws Feyenoord: 'Dit moet stoppen'

KNVB komt met statement na 'dieptreurig' nieuws Feyenoord: 'Dit moet stoppen'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 12:11wo 27-10-2021 om 12:11

De KNVB heeft bij monde van directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen gereageerd op het aanstaande vertrek van Mark Koevermans als algemeen directeur van Feyenoord. De 'extreme uitwassen' moeten stoppen, klinkt het.

Feyenoord kondigde woensdagochtend het vertrek van Koevermans aan. De voormalige tennisser stapt op als gevolg van bedreigingen, ook fysiek en op zijn thuisadres. "Als een bestuurder om die reden opstapt, is dat op de eerste plaats dieptreurig voor hem en zijn omgeving. We hebben deze collega-bestuurder om die reden vanochtend al van ons medeleven op de hoogte gesteld", reageert Van Leeuwen op de KNVB-site.

"Op de tweede plaats treft dit ook ons voetbal. In een verhardende atmosfeer binnen de maatschappij ontkomt het voetbal niet aan de extreme uitwassen daarvan. Het betaald voetbal is, zo blijkt, een omgeving waarin kleine, maar in hun gedrag hardnekkige delen van het publiek zich ernstig misdragen, met name aan het adres van andere supporters, bestuurders en voetballers. In stadions, op internet, rond wedstrijden en zelfs op plaatsen ver van stadions en op dagen dat er niet gevoetbald wordt."

"Dit moet stoppen", benadrukt Van Leeuwen, die woensdag namens de KNVB contact heeft gehad met het ministerie van Veiligheid en Justitie. "Ik ben er als directeur betaald voetbal meer dan blij mee dat de overheid samen met ons op snelle en stevige maatregelen zint."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws