'Geen rooskleurig perspectief voor Feyenoord City: akkoord lijkt ver weg'

'Geen rooskleurig perspectief voor Feyenoord City: akkoord lijkt ver weg'

29-10-2021 15:38
67

Volgens RTV Rijmond kan Feyenoord onmogelijk 'ja' zeggen tegen Feyenoord City. De tijd dringt, terwijl het steeds lastiger wordt om het financiële plaatje compleet te maken.

Eind 2020 kreeg Feyenoord een jaar de tijd om de financiering voor het nieuwe stadion rond te krijgen. Inmiddels is die tijd bijna verstreken en de tussenstand is 'niet positief', zo klinkt het. De financiering is namelijk nog steeds niet rond, terwijl de bouwkosten flink hoger uitvallen. De staalprijzen blijven namelijk stijgen en andere materialen zijn ook prijzig. Daardoor is het voor Feyenoord nu niet mogelijk om tot een akkoord te komen met BAM of Besix, die het stadion voor een gegarandeerd bedrag zullen bouwen.

Feyenoord wil maximaal 441 miljoen euro uitgeven aan de bouwkosten. Volgens een grove schatting zullen de Rotterdammers op dit moment al meer dan 500 miljoen moeten uitgeven om het stadion te kunnen bouwen. Het doen van aanpassingen aan het ontwerp is ook niet mogelijk om de te hoge kosten goed te maken. De kwaliteit van het stadion komt dan namelijk beneden niveau.

Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, maakte onlangs al bekend dat er snel meer duidelijk zal worden over Feyenoord City. RTV Rijnmond verwacht dat Van Bodegom binnen enkele weken met een update komt. De regionale omroep weet zeker dat het stadionplan dan niet rond zal zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie