Schitterende goal én fraaie assist Ronaldo: Man U richt zich op na vernedering

30-10-2021 20:18
11

Manchester United heeft de rust weer even doen wederkeren na de blamerende 0-5 nederlaag tegen rivaal Liverpool. The Mancunians troffen opnieuw een club uit de Big Six, maar hadden met Tottenham Hotspur aanzienlijk meer moeite: Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani en Marcus Rashford bezorgden de gedecideerde bezoekers een 0-3 overwinning.

Manchester United ontsnapte na een klein half uur toen een treffer van Cristian Romero werd afgekeurd. Beide teams kregen hun kansen op een voorsprong, maar het was de ploeg van de geplaagde Ole Gunnar Solskjaer die de ban brak. Bruno Fernandes zorgde voor de opening en landgenoot Ronaldo scoorde vanuit een lastige hoek met de volley: 0-1.

Vlak na rust kon Spurs juist opgelucht ademhalen, nadat een tweede treffer van Ronaldo werd afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg had echter niet de aanvallende stootkracht om terug in de wedstrijd te komen en de fans begonnen zich te roeren toen Steven Bergwijn in mocht vallen voor Lucas Moura. Na een uur spelen counterde Manchester United genadeloos naar 0-2. Fernandes zette de aanval op, Ronaldo verzorgde de steekpass en Cavani lepelde de bal koeltjes voorbij Hugo Lloris.

Rashford zorgde in de slotfase voor de kers op de taart met zijn 0-3: de spits werd gevonden door Nemanja Matic en kon in alle rust de verre hoek vinden. De ploeg van Solskjaer springt over Tottenham heen en krijgt de Champions League-plekken weer in zicht: Manchester United komt op gelijke hoogte met West Ham United, maar de verrassende nummer vier van de Premier League komt zondag nog in actie. Koploper Chelsea staat nog wel op acht punten afstand.