Gravenberch eerlijk bij Ajax: 'Soms is het lastig, er komt van alles op je af'

Gravenberch eerlijk bij Ajax: 'Soms is het lastig, er komt van alles op je af'

02-11-2021 20:41
29

Ryan Gravenberch heeft het 'soms lastig' met de hoge verwachtingen die rondom hem en Ajax heersen. De negentienjarige middenvelder probeert zijn hoofd echter koel te houden.

Woensdagavond speelt Ajax op bezoek bij Borussia Dortmund. Afgelopen weekend lieten de Amsterdammers echter punten liggen tegen Heracles Almelo. Dat zorgde voor kritiek, ook richting Gravenberch. De Oranje-international krijgt op de persconferentie de vraag of hij moeite heeft met de hoge verwachtingen. "Soms is het lastig", antwoordt hij. "Er komt van alles op je af en iedereen praat over je, maar ik ben een rustig persoon die weet wat hij kan."

Wedden

Meer odds

"Dat probeer ik iedere wedstrijd te laten zien", gaat Gravenberch verder. Hij maakt zich niet echt druk om de mening van anderen. "Ik kijk er niet zoveel naar. Als iemand iets ziet, krijg ik het wel doorgestuurd. Maar ik hou me er niet echt mee bezig."

Gravenberch kijkt erg uit naar de tweede ontmoeting met Dortmund. "Hoeveel zin ik er in heb op een schaal van nul tot tien? Haha, ik denk elf", stelt hij. "Er is misschien een klein beetje spanning. Vroeger had ik dat wel, maar nu minder."