Danjuma verzweeg blessure bij Oranje: 'Zo'n moment waar je alles voor doet'

Danjuma verzweeg blessure bij Oranje: 'Zo'n moment waar je alles voor doet'

06-11-2021 07:55
26

Arnaut Danjuma verzweeg voor zijn basisdebuut in het Nederlands elftal in 2018 een blessure aan bondscoach Ronald Koeman. Dat vertelt de inmiddels 24-jarige linksbuiten in gesprek met De Telegraaf.

Danjuma had als invaller tegen Duitsland zijn eerste minuten gemaakt voor Oranje. Voor het duel met België kwam bondscoach Ronald Koeman bij hem: "Ik denk dat je morgen gaat starten, hoe voel jij je? Ik had súperveel last van mijn enkel, er is ook een foto waarop je me naar boven ziet kijken van: laat niks merken. Ik kon moeilijk lopen. Ik zei: trainer, ik voel me top. Als ik er moet staan, ben ik er klaar voor."

Wedden

Meer odds

"Ik loop de volgende dag de kleedkamer binnen, zie het shirt met nummer elf: Danjuma. Ik was zo trots als ik maar zijn kon, zielsgelukkig, supergefocust", vervolgt de huidig speler van Villarreal. "Maar mentaal heel bezorgd. Ik liet m'n enkels megadik intapen. Ik paste niet meer in mijn schoenen, voelde m'n tenen niet en dacht: ik raak geen bal vandaag. Bij de warming-up ging ik weer naar binnen en nam ik pijnstillers."

Spijt van zijn actie heeft Danjuma niet. "Het was zo'n moment in je carrière waar je álles voor doet. Het Nederlands elftal, daar droomde ik als klein kind van. Ik moest op het wedstrijd- én scoreformulier staan. Ik scoorde en was dolgelukkig." Na zijn terugkeer bij Club Brugge bleek al snel dat hij met een haarscheurtje in het bot kampte. "Ik lag er drie maanden uit, maar voor mij was dat het waard, het zat er waarschijnlijk toch al. Nu ben ik drie jaar ouder en wijzer."