Oranje met 23 van de 24 spelers op de training: Wijnaldum moet passen

Oranje met 23 van de 24 spelers op de training: Wijnaldum moet passen

10-11-2021 12:25 Laatste update: 12:28
22

Oranje is zonder zijn viceaanvoerder begonnen aan het belangrijke interlandtweeluik, met wedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen. Georginio Wijnaldum heeft de training van woensdag over moeten slaan.

Wijnaldum meldde zich deze week bij zijn collega-internationals en trainde ook mee. Woensdag was de middenvelder van Paris Saint-Germain echter absent, wegens ziekte. Of de wedstrijd tegen Montenegro van zaterdag nu in gevaar komt, is nog niet helemaal duidelijk: Voetbal International weet in elk geval te melden dat Wijnaldum géén corona heeft opgelopen.

Bondscoach Louis van Gaal stond woensdag dus met 23 van de 24 opgeroepen internationals op het veld. Arnaut Danjuma had in Spanje een blessure opgelopen, maar de schade is beperkt gebleven, liet hij al weten. Nederland speelt zaterdag tegen Montenegro en dinsdag tegen Noorwegen en moet in die wedstrijden zijn eerste plek in kwalificatiepoule G vast te houden. De voorsprong op nummer twee Noorwegen is twee punten, nummer drie Turkije staat op vier punten.