Heubach over populaire 'middelvingertattoo': 'Toch iets om trots op te zijn'

Heubach over populaire 'middelvingertattoo': 'Toch iets om trots op te zijn'

15-11-2021 10:37 Laatste update: 15:53
14

Jeroen Heubach speelde jarenlang in het eerste elftal van FC Twente, maar staat tegenwoordig op Vak-P, tussen de fans die hem jarenlang toezongen. Verder heeft hij de voetbalwereld de rug toegekeerd, nadat hij ooit noodgedwongen moest vertrekken als jeugdtrainer.

Heubach Hooligan stopte in 2010, ging daarna in de FC Twente-opleiding aan de slag, maar in 2015 moest er bezuinigd worden. "Ik mis het voetbal niet", laat Heubach zes jaar na dato echter weten aan het Algemeen Dagblad. "Daarvoor heb ik het nu te veel naar mijn zin in mijn huidige werk."

De oud-linksback zet zich nu namelijk in voor jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen, vertelt hij. "Prachtig werk. Je hebt echt het gevoel dat je wat bijdraagt aan de maatschappij." Heubach wordt echter nog regelmatig herinnerd aan zijn bestaan als prof. "Hé Heubach Hooligan, roepen de jongens als ik nasi of pasta sta te maken. Typisch Enschede. De mensen zijn hier elke dag met hun cluppie bezig. En blijkbaar ook nog met mij."

Bovendien is Heubach vereeuwigd op tal van supporterslichamen: een afbeelding van de linksback die zijn middelvinger naar het publiek opstak, bleek een bron van inspiratie in de tattooshop. "Ik ken verschillende jongens met die tattoo. En als je weet wat voor grote voetballers bij Twente hebben rondgelopen, is dat iets om trots op te zijn."