Update: AD is stellig en meldt dat competities niet worden stilgelegd

Update: AD is stellig en meldt dat competities niet worden stilgelegd

16-11-2021 14:33 Laatste update: 18:09
203

In de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wordt komend weekend waarschijnlijk gewoon gevoetbald. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Een videocall heeft dinsdag 'andere inzichten' gegeven.

Bij het overleg bleek dat het standpunt van de clubs aan het verschuiven is. Veel, zo niet alles, hangt af van de beslissing van het kabinet over een financiële regeling. Als de clubs een tegemoetkoming krijgen uit Den Haag, dan worden de competities vermoedelijk niet stilgelegd.

De meeste clubs, waaronder PSV en Feyenoord, spraken aanvankelijk hun voorkeur uit voor het uitstellen van de komende twee speelrondes. Vrijdag maakten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong bekend dat er zeker drie weken geen publiek welkom is in de stadions.

De KNVB beslist naar verwachting woensdag of de wedstrijden in het betaald voetbal verplaatst worden. De lege stadions zijn de voetbalbond, Eredivisie CV en Keuken Kampioen Divisie een doorn in het oog, vanuit zowel financieel als sportief oogpunt. Zij vinden dat supporters onterecht benadeeld worden.

Update: Het Algemeen Dagblad weet het nu zeker: hoewel veel clubs de competities om financiële redenen wilden stilleggen, gaan de duels de komende weken gewoon door. Onderzoek van de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie toonde aan dat het uitstellen van de wedstrijden niet zo eenvoudig is.

Zo is het zeer de vraag of de lockdown wel op 4 december eindigt, aangezien experts verwachten dat de piek in het aantal coronabesmettingen nog moet komen. Verder kreeg de KNVB te horen dat politie-inzet rond de feestdagen bijna niet meer te regelen valt. Daarnaast is ESPN faliekant tegen een pauze. Tot slot zijn spelers en trainers minder overtuigd van het stilleggen van de competities: de spelers zijn liever vrij met de feestdagen en trainers vrezen een overvolle speelkalender.

Er wordt nog wel op nieuws uit Den Haag gewacht. De clubs rekenen op compensatie van de overheid. Onder meer PSV-directeur Toon Gerbrands sprak zich eerder op de dag nog uit vóór het stopzetten van de competitie.