Van Marwijk wint van Libanon en mag blijven dromen van WK-deelname

Van Marwijk wint van Libanon en mag blijven dromen van WK-deelname

16-11-2021 15:25 Laatste update: 15:26
15

Bert van Marwijk won dinsdag met de Verenigde Arabische Emiraten met 0-1 van Libanon, waardoor de kans op een WK-ticket in leven is gehouden. De wedstrijd leek af te stevenen op een remise, tot de bezoekers in de slotfase een penalty kregen.

Dat buitenkansje werd niet onbenut gelaten, waardoor VAE de eerste zege van deze WK-kwalificatiecyclus te pakken heeft. Met zes punten staat bondscoach Van Marwijk op de derde plek met zijn ploeg. Die plek geeft recht op de play-offs, terwijl de eerste twee landen in de poule zich rechtstreeks kwalificeren. Zuid-Korea staat momenteel tweede met elf punten, dus het lijkt een utopie dat Van Marwijk zich met nog vier wedstrijden te spelen direct kwalificeert.

De Nederlander wordt in de nek gehijgd door Dick Advocaat, die met Irak twee punten achter VAE staat. De voormalig Feyenoord-coach heeft met Irak echter nog een wedstrijd te goed, waardoor Van Marwijk van de derde plaats gestoten kan worden. De geboren Deventenaar begon eind 2020 aan zijn klus in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij moet het land naar de eerste WK-deelname ooit leiden.