Van Gaal vertelt over Cillessen-keuze: 'Flekken hoorde natuurlijk ook wat ik zei'

Van Gaal vertelt over Cillessen-keuze: 'Flekken hoorde natuurlijk ook wat ik zei'

16-11-2021 20:28
22

Louis van Gaal heeft tekst en uitleg gegeven over zijn keuze om Jasper Cillessen op te stellen tegen Noorwegen, na het uitvallen van Justin Bijlow. De bondscoach zei aanvankelijk dat Mark Flekken zijn tweede keus was, maar op basis van ervaring kiest de geboren Amsterdammer voor Cillessen.

Vlak voor het treffen met Noorwegen haakte Bijlow geblesseerd af. Daardoor kon Van Gaal kiezen tussen Cillessen en Flekken. De keuze is uiteindelijk op laatstgenoemde gevallen. "Ik heb gisteren (maandag, red.) bekendgemaakt dat Cillessen zou gaan keepen en niet Flekken", vertelt de coach tegenover de NOS. "Dat terwijl ik zei dat Flekken de nummer twee was en Cillessen de nummer drie. Ik zeg er alleen altijd 'op dit moment' bij. De training is er namelijk niet voor niets."

"Cillessen heeft zichzelf fantastisch gepresenteerd, maar heeft ook ervaring op dit niveau. Flekken zou zijn debuut maken...", gaat Van Gaal verder. "In dit geval is het de ervaring die de doorslag geeft. Cillessen had ook een goede presentatie, waardoor hij ongeveer op het niveau van Flekken zat, misschien iets beter of minder. Dan speelt ervaring wel een belangrijke rol."

Flekken is uiteraard niet blij met de keuze van Van Gaal. "Dit zijn geen leuke gesprekken voor een coach", stelt de zeventigjarige oud-middenvelder. "Flekken verdiende het ook om te spelen, maar wij beslissen anders. Hij heeft natuurlijk ook gehoord wat ik gezegd heb. Maar een training en de presentatie zijn bij mij ook belangrijk."