Vetpercentage van 16 procent voor El Karouani: 'Hakimi had 8... Hoe kan dat?'

Vetpercentage van 16 procent voor El Karouani: 'Hakimi had 8... Hoe kan dat?'

17-11-2021 12:39
33

NEC-revelatie Souffian El Karouani heeft zich tijdens zijn eerste Eredivisie-seizoen direct opgewerkt tot international van Marokko. De in Den Bosch geboren linksback heeft bij De Leeuwen van de Atlas mogen ervaren hoe het er in de internationale top aan toe gaat, vertelt hij lachend aan FunX.

El Karouani debuteerde in oktober, aan de zijde van spelers als Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Sofyan Amrabat (Fiorentina) en Munir El Haddadi (Sevilla). De NEC'er zal zijn eerste weegmoment nooit vergeten. "We moesten op zo'n ding gaan liggen, die scant heel je lichaamsvet, zeg maar. Toen had ik zestien procent. En ze zeiden tegen mij: ja, Hakimi heeft acht procent... Hoe kan dat? Dat soort dingetjes, dan denk je: de top is toch wat anders, snap je?"

Zijn interlanddebuut pakken ze hem echter nooit meer af. El Karouani mocht in de wedstrijd tegen Guinee-Bissau acht minuten voor tijd invallen. "Iedereen feliciteert je op de bank: gefeliciteerd, eerste wedstrijd", blikt hij glunderende terug. "Eindelijk mijn debuut, eindelijk international. Het was niet dat ik er heel lang op hoefde te wachten, maar ik wilde het heel graag en het was gebeurd. Voor mij was die interlandperiode goed."