'Van Gaal en Hoek deden alsof ze de nieuwe Van der Sar hadden ontdekt'

'Van Gaal en Hoek deden alsof ze de nieuwe Van der Sar hadden ontdekt'

18-11-2021 15:33 Laatste update: 15:51
35

Wim Kieft heeft tijdens de interlandweek genoten van Louis van Gaal. De zeventigjarige bondscoach brak zondagavond een botje in zijn heup en zat tijdens de gewonnen WK-beslisser tegen Noorwegen in een rolstoel.

"Zoiets kan natuurlijk gebeuren", zegt Kieft bij 'Koffie met Kieft' van Veronica Inside over de heupbreuk van Van Gaal. "Maar gek genoeg maakte hem dat sympathieker." Lachend: "Hij zat natuurlijk onder de medicijnen, waardoor je wat gelijkmatiger wordt. Buiten de anatomieles die hij gaf over zijn heup, valt er nooit een speld tussen te krijgen als Van Gaal het over voetbal heeft."

Wel keek Kieft op van de manier waarop Van Gaal is omgegaan met Mark Flekken. De doelman SC Freiburg begon als tweede keeper aan de interlandperiode, maar na het afhaken van Justin Bijlow voor het thuisduel met Noorwegen kreeg 'derde doelman' Jasper Cillessen de voorkeur vanwege diens ervaring.

"We denken dat alles wat Van Gaal zegt, een doel dient. Maar ik denk gewoon dat Van Gaal en Frans Hoek (keeperstrainer, red.) elkaar knettergek maken en tegen elkaar hebben gezegd dat ze de nieuwe Edwin van der Sar hebben ontdekt. Mij was Flekken nog niet zo opgevallen. Uiteindelijk kozen ze toch voor Cillessen. Gelukkig schoten de Noren niet één keer op doel. Die konden echt niet voetballen."