'Afgesproken met elkaar in gesprek te gaan, vanuit club nooit contact opgenomen'

'Afgesproken met elkaar in gesprek te gaan, vanuit club nooit contact opgenomen'

18-11-2021 21:02
40

Vorig seizoen nog op huurbasis actief voor Willem II, nu voor sc Heerenveen. Sven van Beek had het geweldig naar zijn zin in Tilburg, maar hoorde met een aflopend Feyenoord-contract op zak niets meer van de clubleiding van de Tricolores.

"Ik ging naar Willem II toen zowel de club als ikzelf in een moeilijke situatie zat", begint Van Beek in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ik wilde weer - week in, week uit - laten zien wat ik kan. Vervolgens werd het plaatje helemaal compleet: ik speelde bijna alles en we bleven erin. Willem II heeft dus een speciaal plekje in mijn hart, absoluut. Ik heb ervan genoten, tot de allerlaatste dag."

Van Beek wilde graag verder in Tilburg, maar hoorde niets meer van de clubleiding. Er was interesse uit Polen, Israël en de Tweede Bundesliga, maar het werd uiteindelijk Heerenveen. "Nou... Als het alleen aan mij had gelegen, had ik best willen blijven", doelt Van Beek op Willem II. "We hadden afgesproken dat we met elkaar in gesprek zouden gaan, maar vanuit de club is er nooit meer rechtstreeks contact opgenomen met mij. Of dat raar is? Ik had wel gehoopt en verwacht dat we in gesprek zouden gaan. Maar zo is het niet gelopen, jammer, het is niet anders."

Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II, reageert daar kort op. "We hebben wel degelijk gepraat met het kamp-Van Beek, maar moesten ook wachten, omdat we nog een nieuwe trainer zochten. Uiteindelijk hebben beide partijen voor een andere optie gekozen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s