Heracles in gesprek met selectievrienden Vloet: Gevraagd of ze kunnen spelen

Heracles in gesprek met selectievrienden Vloet: "Gevraagd of ze kunnen spelen"

19-11-2021 17:54
25

Het perspraatje van Heracles Almelo stond vrijdag in het teken van Rai Vloet, die onlangs betrokken was bij een dodelijk verkeersongeluk en voorlopig niet in actie zal komen. De gebeurtenissen hebben er flink in gehakt bij Heracles.

Trainer Frank Wormuth verloor zelf drie ongeboren kinderen en leeft mee met de familie van het vier jaar oude slachtoffer. "Een kind verliezen is het verschrikkelijkste in het leven", wordt hij geciteerd door TC/Tubantia. "Het is heel beklemmend allemaal, dit is geen mooie week."

Wormuth heeft zelf nog geen contact gehad met Vloet, maar sprak wel met diens beste vrienden in de selectie. "We hebben hen apart gevraagd of ze kunnen spelen." Dat bleek inderdaad het geval te zijn, maar Heracles biedt wel ruimte voor emotionele nazorg indien nodig. "We hebben ze ook aangeboden om met een psycholoog te praten. Vaak laten ze liever niet hun 'zwakte' of emoties bij de trainers zien."

Directeur Tim Gilissen onderhoudt in de tussentijd de contacten met Vloet, waardoor Wormuth zich mag richten op de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard van zaterdag, hoe moeilijk dat ook is. "Er gebeurt veel, er sterven ook veel mensen door corona, het leven is zoveel belangrijker dan voetbal. Toch hebben we werk te doen, in een leeg stadion en tegen een tegenstander die het sportief ook moeilijk heeft. We moeten kunnen winnen, maar ik heb geen idee hoe de spelers tijdens de wedstrijd met de situatie omgaan."