Blaswich (Heracles): 'We hebben de getroffen familie gesteund, namens het team'

Blaswich (Heracles): 'We hebben de getroffen familie gesteund, namens het team'

20-11-2021 23:15
29

De selectie van Heracles Almelo werd deze week geconfronteerd met het auto-ongeluk waarbij ploeggenoot Rai Vloet betrokken bleek te zijn, maar heeft de rijen gesloten tegen Fortuna Sittard. Doelman Janis Blaswich reageert na de 3-1 zege vol opluchting en heeft daar meerdere redenen voor.

Het incident met Vloet en het overlijden van het vierjarige slachtoffer hebben erin gehakt, verzekert Blaswich in gesprek met ESPN. "Het was een moeilijke tijd voor ons. We hebben onze steun betuigd aan de familie die is getroffen, uit het hart van het hele team."

De aanvoerder stelt vast dat Heracles moeite had om de draad weer op te pakken tegen Fortuna. Na de vroege 1-0 van Ismail Azzaoui werd het razendsnel gelijk, na een inschattingsfout van Blaswich zelf. "Het begin van de wedstrijd was moeilijk, heel wild. Mijn inbreng ook... Maar ik ben blij dat we het nog om hebben gedraaid en dat de drie punten thuis blijven."

Hierdoor heeft Heracles een zware week alsnog afgesloten met een opsteker. "Zeker was dat moeilijk", reageert Blaswich desgevraagd. "Maar wij hebben er met het team samen over gepraat, alles goed verwerkt. Communicatie is dan heel belangrijk. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben."