NOS: sportkoepel vraagt demissionair kabinet om verruiming voor amateursporters

NOS: sportkoepel vraagt demissionair kabinet om verruiming voor amateursporters

30-11-2021 17:08
85

Sportkoepel NOC*NSF heeft het kabinet gevraagd om de amateursport en dus ook de voetbalclubs tot 20.00 uur open te houden. Op dit moment moeten alle amateursportcomplexen om 17.00 uur leeg zijn en dat zit de koepel niet lekker.

In een zogenaamd 'position paper', dat in handen is van de NOS, zegt NOC*NSF dat het de beslissing van het demissionaire kabinet niet begrijpt. Door werk en school overdag is het voor mensen nu niet meer mogelijk om te gaan sporten, aangezien dat meestal in de avond wordt georganiseerd en nu dus niet meer mag.

"Miljoenen Nederlanders komen door die coronamaatregel stil te staan", zo valt te lezen in de brief. De sportkoepel wil dat sport onder de essentiële sectoren wordt geschaard, zodat er tot 20.00 uur doorgegaan kan worden met sporten. De nationale sportbonden, waaronder de KNVB, steunen dit initiatief.

Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF, zegt dat een dergelijke beslissing geen virologische problemen oplevert. "Alle sportverenigingen en ondernemende sportaanbieders hebben de afgelopen anderhalf jaar laten zien dat zij een veilige setting kunnen bieden. Daar is fors in geïnvesteerd, we werken met strikte protocollen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie