Ajax op schema om 'tegendoelpuntenrecord' Twente te verbreken: 'Schrik ik van'

Ajax op schema om 'tegendoelpuntenrecord' Twente te verbreken: 'Schrik ik van'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 08:51do 02-12-2021 om 08:51

Ajax jaagt dit seizoen op een record van FC Twente van zo'n vijftig jaar geleden. De ploeg uit Enschede eindigde het seizoen destijds met 23 clean sheets en 13 tegendoelpunten. Ajax kreeg er dit seizoen pas twee tegen.

Kick van der Vall, middenvelder bij Twente in die periode, hoopt dat het record van de Enschedeërs stand gaat houden. "Eigenlijk moet ik nu wat spitsen uit de Eredivisie bellen met het verzoek dat ze er een paar inleggen tegen Ajax", zo lacht hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik wist dat Ajax weinig goals tegen heeft gekregen, maar dat het er pas twee zijn, daar schrik ik wel van."

Dat Ajax pas twee goals tegen heeft gekregen dit seizoen, vindt Van der Vall erg knap. Hij denkt echter niet dat de Amsterdammers dit vast kunnen houden. "Het seizoen is lang. Er zijn nog twintig wedstrijden te spelen. 34 wedstrijden is veel, hoor. Nu is het hosanna, maar het kan ook zo omslaan. Ajax is ook nog actief in de Champions League. Vorm, fitheid, een zwaar programma; je weet nooit wat er gebeurt."

Van der Vall krijgt bijval van René van de Kerkhof, die in het recordseizoen ook bij Twente onder contract stond. "Ajax heeft nog weinig met blessures en schorsingen te maken gehad. Dat krijg je in de loop van het seizoen altijd. Dat kunnen ze wel beter opvangen dan wij destijds. Je moet je voorstellen dat wij maximaal achttien man hadden. We werkten er bovendien naast. Ik werkte 's morgens bij een bouwbedrijf om dan 's middags te trainen."

Van de Kerkhof doet alvast een voorspelling. "Ik denk dat Ajax in twintig wedstrijden nog wel vijftien, twintig goals tegen krijgt. Dus ik denk niet dat ons record sneuvelt. Ik hoop ook van niet, want dan eindig ik eens niet als tweede", zo sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax het record overnemen van Twente?

Ja, dat gaat ze lukken!
75%
Nee, dat lukt niet
25%
(1610 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws