Slot verklapt geheim van topfit Feyenoord: 'Daarvóór was Verheijen gangbaar'

Slot verklapt geheim van topfit Feyenoord: 'Daarvóór was Verheijen gangbaar'

Gepubliceerd: donderdag 9 december 2021 om 09:08do 09-12-2021 om 09:08

Laatste update: donderdag 9 december 2021 om 11:26do 09-12-2021 om 11:26

Arne Slot ziet dat het harde werk in de voorbereiding zijn vruchten afwerpt bij Feyenoord. De Rotterdammers hebben niet de breedste selectie, maar zijn ploeg is wel bijzonder fit, waardoor het in de Eredivisie in het spoor van Ajax blijft en in de Conference League overwintert.

Slot moest Feyenoord tijdens de zomer snel fit zien te krijgen met het oog op de Europese voorrondes. Hij overlegde daarom veel met de fysieke trainers, legt hij uit aan Voetbal International. "Oké, we moeten fysiek snel stappen maken en tegelijkertijd goed zijn als team. Ik heb graag fysieke trainers die mij niet zeggen: Vandaag doen we acht keer vijftig seconden dit of dat. Nee, ze moeten aangeven wat ze in grote lijnen willen, dan verzin ik de vormen erbij."

Slot merkte al bij AZ dat die aanpak zijn vruchten afwerpt. "Daarvóór was het vooral Verheijen dat gangbaar was, die denkwijze kreeg je ook tijdens de cursus. De methode van Verheijen kent voor de fysieke opbouw steeds een cyclus van een aantal weken. Op zich niks mis mee, maar bij AZ deden ze het anders en letten ze op de gesprinte meters boven twintig kilometer per uur. Ik heb die filosofie geadopteerd, omdat we bij AZ vrijwel nooit blessures hadden en uit data bleek dat we iedere wedstrijd fitter waren en meer liepen dan onze tegenstanders."

Feyenoord oogt dit seizoen topfit. Dat is volgens Slot een gevolg van de werkwijze, maar heeft ook met geluk te maken. "Je hebt soms te maken met contactblessures, daaraan kan niemand iets doen. Wat meehelpt, is dat we steeds beter worden in balbezit. Zodoende zijn we in staat veel van onze tegenstanders achter óns te laten aanlopen gedurende de wedstrijd en zorgt ervoor dat we ons behalve fit vóélen, er ook zo uitzien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws