Schmidt duidelijk bij PSV: 'Wij gaan uitzoeken wat het probleem is'

Schmidt duidelijk bij PSV: 'Wij gaan uitzoeken wat het probleem is'

10-12-2021 16:34
114

Roger Schmidt gebruikt Arjen Robben als voorbeeld voor de situatie waarin Noni Madueke verkeert. De Engelse aanvaller viel donderdag uit met zijn vierde spierblessure van het seizoen.

PSV leed op bezoek bij Real Sociedad een pijnlijke 3-0 nederlaag. Tot overmaat van ramp moest invaller Madueke het veld al snel verlaten met een nieuwe blessure aan zijn hamstring. Schmidt vergelijkt de situatie met die van Robben, die tijdens zijn loopbaan regelmatig last had van kwetsuren. "Niemand heeft ooit getwijfeld aan de professionaliteit van Robben", laat de Duitser optekenen door De Telegraaf. "Maar soms leidt de structuur van de spieren tot steeds weer terugkerende blessures."

"Wij gaan uitzoeken wat het probleem bij Madueke is en gaan er alles aan doen om hem te helpen", vervolgt Schmidt. "Bij Bayern München had Kingsley Coman een paar jaar geleden ook geregeld te kampen met spierblessures. Die is eroverheen gegroeid."

Het is nog niet duidelijk hoelang PSV het deze keer moet stellen zonder Madueke. Het talent begon erg sterk aan dit seizoen, maar mede door blessureleed werd hij steeds minder bepalend voor de Eindhovenaren.