Schmidt ziet reden voor Europese PSV-domper: 'Dat merk je op bepalende momenten'

Schmidt ziet reden voor Europese PSV-domper: 'Dat merk je op bepalende momenten'

10-12-2021 18:34
127

Het maakt PSV-trainer Roger Schmidt niks uit als mensen denken dat hij gek is, na de 3-0 nederlaag bij Real Sociedad. De Duitser beweerde dat PSV niet minder voetbalde dat de tegenstander in Baskenland, wat voor verbaasde reacties zorgde.

Daags na de nederlaag bij Sociedad gaf Schmidt een persconferentie. Daar werd hij geconfronteerd met zijn uitspraak over dat PSV niet onderdeed voor de Basken. "Ik weet het, als je 3-0 verliest heb je als coach weinig argumenten aan je zijde", laat Schmidt optekenen door het Eindhovens Dagblad. "En het resultaat is het belangrijkste, natuurlijk. Daarover kan geen enkel misverstand bestaan."

"Maar als coach analyseer ik een wedstrijd ook onafhankelijk van het resultaat, zodat onze spelers dingen in de toekomst beter kunnen doen", vervolgt de coach van PSV. "Ik zag de 3-0 niet terug in de verhoudingen op het veld en het maakt me niet uit dat mensen denken dat ik gek ben. Ik wil eerlijk blijven en dat is gewoon mijn mening."

Schmidt vindt dus niet dat PSV minder sterk was dan Sociedad en AS Monaco in de Europa League. "Als je ziet hoe we gespeeld hebben, dan doen we niet veel voor die clubs onder", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Het grote verschil is dat de meeste spelers van PSV niet gewend zijn op dit niveau te spelen. De waarde van de spelersgroep van Benfica, Real Sociedad en AS Monaco is 400 miljoen euro. De spelers van PSV zijn samen 140 miljoen euro waard. Dat merk je op de beslissende momenten."