Uitblinker Doan schiet PSV naar volgende ronde KNVB Beker

15-12-2021 22:51 Laatste update: 23:12
78

PSV heeft zonder al te veel moeite de volgende ronde van de KNVB Beker gehaald. Twee goals van uitblinker Ritsu Doan waren genoeg voor een overwinning op Fortuna Sittard.

PSV was de bovenliggende partij en zette Fortuna onder druk, maar grote kansen bleven lang uit. De thuisploeg kwam na een ietwat rustig eerste half uur op voorsprong door de uitblinkende Doan. De Japanner kwam vanaf de rechterflank op en besloot zelf te schieten, daar waar hij de indruk wekte voor te willen geven. PSV kon voor rust opgelucht ademhalen. Tot twee keer toe zat Joël Drommel mis en kon Fortuna op gelijke hoogte komen, maar vlak voor het rustsignaal zat Drommel er wel een keer goed bij.

Ook na rust was er maar één ploeg beter, maar omdat het nog 'maar' 1-0 stond, bleef Fortuna in de race. Toen Doan na een uur op schitterende wijze 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Fortuna mag doelman Yanick van Osch bedanken dat PSV niet nog meer doelpunten wist te maken.

Opvallend was de inbreng van Armando Obispo, die zich liet zien en twee keer dicht bij een goal was. In de slotfase liet PSV kansen op 3-0 liggen. Bruma schoot op Van Osch, de rebound was bijna voor Maximiliano Romero.

PSV sluit een probleemloze avond goed af en heeft vier dagen om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk van aanstaande zondag. De Eindhovenaren staan zich vorig weekend aan kop in de Eredivisie.