'Nieuwe baan lonkt voor Schreuder: Nederlander in beeld bij FC Basel'

'Nieuwe baan lonkt voor Schreuder: Nederlander in beeld bij FC Basel'

16-12-2021 12:55 Laatste update: 13:40
15

Alfred Schreuder is in beeld om de nieuwe trainer van FC Basel te worden. De Zwitserse topclub overweegt afscheid te nemen van Patrick Rahmen en de 49-jarige Nederlander aan te stellen als zijn opvolger, meldt Kicker.

Schreuder zit zonder club na zijn vertrek bij FC Barcelona, waar hij als assistent van Ronald Koeman werkzaam was. Hij was eerder de rechterhand van Erik ten Hag bij Ajax tijdens het succesvolle seizoen 2018/2019, waarin de landstitel werd veroverd en de halve finale van de Champions League werd bereikt. Ook stond hij op eigen benen bij FC Twente en Hoffenheim.

Volgens Kicker hoeft Schreuder dus niet lang thuis te zitten. Basel werd tussen 2010 en 2017 acht keer op rij kampioen van Zwitserland en liet in die tijd ook een paar keer een goede indruk achter in de Champions League, maar nu zit de klad er flink in. Young Boys ging de afgelopen vier jaar met de landstitel aan de haal. Dit seizoen kijkt Basel tegen een achterstand van vijf punten aan op koploper FC Zürich. Dat kost Rahmen mogelijk de kop.

Overigens wil Basel niet ingaan op de vermeende interesse in Schreuder. "We geven geen commentaar op geruchten", laat een woordvoerder weten aan de Basler Zeitung. Schreuder zou in november een aanbieding van het Israëlische Maccabi tel Aviv hebben afgeslagen. Of hij wel oren heeft naar een Zwitsers avontuur, is niet duidelijk. De Braziliaan Arthur Cabral is momenteel de blikvanger in de selectie van Basel.