Dubbele Ajax-update: 'Brobbey-kansen nemen toe, concurrentie voor Bergwijn'

Dubbele Ajax-update: 'Brobbey-kansen nemen toe, concurrentie voor Bergwijn'

17-12-2021 18:35 Laatste update: 18:39
80

De dossiers van Brian Brobbey en Steven Bergwijn zijn nog steeds geopend, vertelt Ajax-watcher Mike Verweij. Volgens de journalist van De Telegraaf is een transfer van Brobbey nu echter dichterbij dan de mogelijke komst van Bergwijn.

Ajax is al langer bezig met een terugkeer van Brobbey, die afgelopen zomer transfervrij naar RB Leipzig verkaste. Die Roten Bullen wilden eigenlijk niet meewerken, liet Verweij eerder deze week al weten. Nu lijkt de wereld er echter heel anders uit te zien, vertelt de journalist vrijdag in de Voetbalpodcast Kick-Off. "Het vervolg? Dat er keihard aan gewerkt wordt om Brobbey naar Amsterdam te halen. En die kansen lijken toe te nemen. Huur met verplichte optie tot koop? Verplichte optie weet ik niet, maar in ieder geval in eerste instantie huur, met optie tot koop, denk ik. En er zijn ook ontwikkelingen rondom Bergwijn."

Wedden

Meer odds

Ajax had zich al bij diens huidige werkgever Tottenham Hotspur gemeld en Bergwijn ziet het zelf ook zitten om de overstap naar Amsterdam te maken. "Alleen: Ajax heeft concurrentie", vertelt Verweij echter. "Er is een grote Spaanse club en er zijn ook wat Italiaanse clubs die hem willen huren. Dus Overmars (Marc, directeur voetbalzaken, red.) moet flink aan de bak om hem binnen te halen."