Cocu sluit klus in de Eredivisie niet uit: 'Laat ze maar bellen, het kan overal'

Cocu sluit klus in de Eredivisie niet uit: 'Laat ze maar bellen, het kan overal'

20-12-2021 15:50
51

Phillip Cocu wacht op een nieuwe klus als trainer. Ruim een jaar geleden werd hij ontslagen bij Derby County en sindsdien is het stil rond de voormalig oefenmeester van PSV.

De 51-jarige Eindhovenaar had even tijd nodig, maar stelt klaar te zijn voor een nieuwe baan als trainer. "Na mijn ontslag bij Derby moest ik mezelf opladen, zodat ik weer honderd procent kan geven", zegt Cocu in een groot interview met ELF Voetbal. "Zover ben ik weer. Ik voel me klaar voor een nieuwe uitdaging in de trainerswereld."

De clubs hebben zich al gemeld bij Cocu, maar het gevoel was nog niet goed. "Ik had alweer aan de slag kunnen gaan. Ik kreeg genoeg aanbiedingen. Maar de boodschap en een plan van een nieuwe club moeten me aanspreken. Een club moet ambities tonen. Mijn aanpak moet gewaardeerd en gesteund worden. Is dat het geval? Laat ze maar bellen."

Dat zou ook kunnen betekenen dat de voormalig Oranje-international weer in de Eredivisie aan de slag gaat. "Het is niet zo van belang waar het gaat zijn. Binnen- en buitenland, het kan overal. Het totaalplaatje moet kloppen. Dat maakt het niet eenvoudig. Er zijn veel trainers, maar er is slechts een beperkt aantal clubs."