Poldervaart: 'Ik mocht niet weg, noem maar op: half jaar later geen verlenging'

Poldervaart: 'Ik mocht niet weg, noem maar op: half jaar later geen verlenging'

22-12-2021 20:06
60

In navolging van Danny Buijs heeft ook assistent Adrie Poldervaart gereageerd op zijn aanstaande vertrek bij FC Groningen: de club maakte eerder op de woensdag bekend dat het na dit seizoen niet verder gaat met het duo. Voor Poldervaart is het nieuws extra wrang, aangezien hij afgelopen zomer aan zijn contract werd gehouden toen De Graafschap interesse toonde.

Poldervaart maakte hieruit op dat hij 'onmisbaar' was voor FC Groningen. "Ik ben aangenomen op een aantal competenties. Loyaliteit, hard werken, standvastig, verbindend, voetbalinhoudelijk onderlegd en ik moest met creatieve oefenstof komen. Ik heb altijd de indruk gehad en gekregen dat ik hieraan voldeed", laat hij weten in gesprek met RTV Noord.

Een half jaar na die afgeketste overstap ziet de wereld er dus heel anders uit. "Ik was destijds erg teleurgesteld. Ik mocht niet weg en noem alles maar op en dan is er zes maanden later geen sprake van een contractverlenging", aldus Poldervaart, die ondanks deze 'kleine klap' wel snel de knop wil omschakelen. "Ik loop ook lang genoeg mee om te weten dat dit erbij hoort en ik wil benadrukken dat FC Groningen het volste recht heeft om mijn aflopende contract niet te verlengen. 'Net zoals Danny ook heeft aangegeven ga ik er uiteraard ook alles aan doen om dit zo goed mogelijk af te sluiten."